Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Експертно Търсене

121 138 Публикации в 4 714 Теми- от 3 607 Потребители - Последен потребител: alexstar1962
Форум за конспирации, уфология и мистика.РазниЗемя и ЕкологияТема: История на НЕЩАТА и СПАСЯВАНЕ на Планетата
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: История на НЕЩАТА и СПАСЯВАНЕ на Планетата  (Прочетена 1660 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Una
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 212

« -: декември 22, 2008, 05:21:18 »

Създаването на нещата и техния цикъл. Историята на НЕЩАТА от Ани Ленард. Един опит за цялостен поглед:

ИСТОРИЯ НА НЕЩАТА

(понеже си направих труда да го преведа и да му сложа субтитри, си го удостоявам с отделна тема...)
Приятно гледане  Wink

« Последна редакция: декември 30, 2008, 01:03:52 от Una » Активен
Una
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: декември 25, 2008, 01:44:23 »

http://video.google.com/videoplay?docid=1238231660494410223
« Последна редакция: декември 27, 2008, 06:45:14 от Una » Активен
Joro Velev
Старши потребител
Неактивен Неактивен

Публикации: 1 557

Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer

« Отговор #2 -: декември 25, 2008, 04:12:13 »

Поздрав на Ани за осъзнатостта и!!!
   Благодарско на Una за споделената находка и заслужаващото си вложение в превода.
   Да сте ни живи, здрави и да се множите!!!
    Kiss
Активен

И С Т И Н А Т А
„Когато човек поиска да постигне нещо, то той винаги намира начин, в противен случай търси причина.”
Una
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: декември 30, 2008, 01:05:25 »

След като Ани ни обясни как стоят нещата с Планетата, може да помислим за "решението" му. Вижте го:
http://video.google.com/videoplay?docid=8830073782062302288
Активен
H.
Administrator
Експерт
Неактивен Неактивен

Публикации: 8 792

In Lies We Trust...

« Отговор #4 -: декември 30, 2008, 07:21:43 »

След като Ани ни обясни как стоят нещата с Планетата, може да помислим за "решението" му. Вижте го:
http://video.google.com/videoplay?docid=8830073782062302288

Това винаги съм го гледал с голямо удоволствие и трудно би ми омръзнало Smiley Както и всичко на Карлин де Smiley

Una, ти как съвместяваш двете клипчета? Smiley Доста са различни все пак Smiley
Активен

Планина на една
мъгла разстояние.
Да се върна ли?

Одзава, 1956 г.
Una
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: декември 30, 2008, 10:05:00 »

Как ги съвместявам?
Мисля, че е хубаво да знаем какво правим СЪС и НА тази планета, за да правим нещата осъзнато, но от друга страна е твърде глупаво да си мислим с безкрайно голямото си его, че можем да спасяваме изобщо нещо друго, каквото и да е то, освен себе си...
За мен двата клипа не са противоположни гледни точки.
Какво е твоето мнение?
Активен
H.
Administrator
Експерт
Неактивен Неактивен

In Lies We Trust...

« Отговор #6 -: декември 30, 2008, 10:16:11 »

Ами според мен са коренно противоположни Smiley История на Нещата е типичната Светла пропаганда. Колко сме безотговорни (вярно) и какво причиняваме на планетата и респективно себе си (без да го осъзнаваме). И завършва с какво можем да направим. Карлин говори балансирано и разбира, че "помощта ни" е просто друг тип намеса, а историята е показала, че намесата от всякакъв тип е вредна. Това не значи да бъдем безотоворни. Означава да разбираме свързаността на нещата и оттам да разберем нашият принос за общото състояние. И оттук някаква евентуална промяна на лично ниво, която е 1 милион пъти по-важна от всякакви масовки.

Между другото Карлин хваща много езотерични и конспиративни неща интуитивно; тъй като много го харесвам и съм изгледал почти всичко негово, в едно интервю той казва, че повечето от материала за представленията си той просто излиза от себе си. Не ги измисля. За мен това са си чисти роутове от Висшия му Аз - казва нещата в разбираема форма - така както ще стигне до много хора - чрез комедията. Пожелавам на всички да се запознаят по-отблизо с творчеството му Smiley
Активен

Планина на една
мъгла разстояние.
Да се върна ли?

Одзава, 1956 г.
Salito
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 201

ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА

« Отговор #7 -: декември 30, 2008, 10:32:54 »

Има ли други на George Carlin с Български субтитри?
Активен

най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.
UpsideDown
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 228

« Отговор #8 -: декември 30, 2008, 11:03:11 »

Пожелавам на всички да се запознаят по-отблизо с творчеството му Smiley

Запознахме се доста добре...такава тематика + този хумор е брутално добра комбинация  Grin
Активен
Una
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: декември 31, 2008, 02:00:35 »

Запознахме се доста добре...такава тематика + този хумор е брутално добра комбинация  Grin
Само за ценители....
Знаех си, че ще се намерят такива  Wink
Активен
Una
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: декември 31, 2008, 01:36:18 »

Ами според мен са коренно противоположни Smiley История на Нещата е типичната Светла пропаганда. Колко сме безотговорни (вярно) и какво причиняваме на планетата и респективно себе си (без да го осъзнаваме). И завършва с какво можем да направим. Карлин говори балансирано и разбира, че "помощта ни" е просто друг тип намеса, а историята е показала, че намесата от всякакъв тип е вредна. Това не значи да бъдем безотоворни. Означава да разбираме свързаността на нещата и оттам да разберем нашият принос за общото състояние. И оттук някаква евентуална промяна на лично ниво, която е 1 милион пъти по-важна от всякакви масовки....
Твърде предубедено и повлияно мнение... (няма да казвам откъде...)
Според мен Ани не показва "Как да оправим нещата" или "да спасим планетата"
Нейния подход е по-скоро да ни покаже какви сме ги надробили самите ние, за нас самите и за останалия свят. Да видим, че това си е наше дело и сами сме се докарали дотук - съзнателно или не, под нечие влияние или не - без значение... И поради това можем да направим нещо по въроса, не казва "ето това ще реши проблема", или "така трябва да се прави".
Не гледа на планетата като на нещо само за себе, а по-скоро като на ресурс, който използваме твърде неразумно и което определено не ни е от полза.
...Че планетата си може без нас и ще си се оправи много по-добре от нас е ясно, но НИЕ все още и засега не можем без нея... не и докато сме все още тук... Така че можем да си взаимодействаме с нея, а не да я изнасилваме... Защото ако тя вземе, че ни отвърне.... Ще ни заболи... Cheesy
Активен
H.
Administrator
Експерт
Неактивен Неактивен

In Lies We Trust...

« Отговор #11 -: декември 31, 2008, 04:43:12 »

Твърде предубедено и повлияно мнение... (няма да казвам откъде...)

А, що, кажи си Tongue

Според мен Ани не показва "Как да оправим нещата" или "да спасим планетата"
Нейния подход е по-скоро да ни покаже какви сме ги надробили самите ние, за нас самите и за останалия свят. Да видим, че това си е наше дело и сами сме се докарали дотук - съзнателно или не, под нечие влияние или не - без значение... И поради това можем да направим нещо по въроса, не казва "ето това ще реши проблема", или "така трябва да се прави".
Не гледа на планетата като на нещо само за себе, а по-скоро като на ресурс, който използваме твърде неразумно и което определено не ни е от полза.
...Че планетата си може без нас и ще си се оправи много по-добре от нас е ясно, но НИЕ все още и засега не можем без нея... не и докато сме все още тук... Така че можем да си взаимодействаме с нея, а не да я изнасилваме... Защото ако тя вземе, че ни отвърне.... Ще ни заболи... Cheesy

Благодаря че преразказа в резюме Tongue Ако знаех, нямаше да го гледам Tongue

А сега кажи по основния въпрос, който не бе засегнат Smiley Сравнение между двете Smiley Защото клипа на Ани не казва нищо ново на всеки, който е на над-животинско ниво, а няма да каже нищо на тези на до-животинско. А Карлин казва Smiley
Активен

Планина на една
мъгла разстояние.
Да се върна ли?

Одзава, 1956 г.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
Форум за конспирации, уфология и мистика.РазниЗемя и ЕкологияТема: История на НЕЩАТА и СПАСЯВАНЕ на Планетата

Отиди на: