Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Експертно търсене

150 728 Публикации в 5 371 Теми- от 4 957 Потребители - Последен потребител: simeon4o
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Каква алтернатива предлагате?  (Прочетена 322 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
sidereal
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« -: февруари 04, 2012, 20:36:29 »

Здравейте.

Значи тук повечето хора мрънкат, че са контролирани, че не са свободни, че не са доволни, че всичко трябва да се случва по друг, по-хуманен начин.

Споделете каква алтернативна система на живот предлагате, която да е в състояние да задоволи напълно вас и абсолютно всеки друг обитател на планетата. Не искам някакви безумни утопии от сорта да няма религии, защото това би било прекрасно и на теория звучи лесно за изпълнение "хората просто трябва да се осъзнаят", е да ама не е. Как ще обясниш на един закоравял мюсюлманин, че няма Аллах? Или да има излишък за всеки...и тогава хората ще са доволни и ще дават всичко от себе си....е да ама не...на циганите в България като им подаряват блокове, те благодарни ли са? Мотивират ли се да работят? Не унищожават ги. Примери има милиарди.

Искам съвсем реалистично да включите в уравнението разликата в интелекта на отделните индивиди; природо-обослувената жажда за власт, теротория и надмощие на отделните индивиди; омразата на някой народи към други, човешкото его, страха от промяна и стремеж към запазване на фамилиарното и всички други негативни качества, които ни характеризират като хора. (Някой от вас може да кажат, че не са такива, но за съжаление, повечето хора са, така че се съобразявайте)

Личното ми мнение е, че конспирации от всякакво естество и мащаб несъмнено съществуват, но елит който да управлява земята от векове е абсурд. Несъмнено много от нещата се контролират от гангстери (тъй наречения елит), чиито нехуманен бизнес им носи милиарди, което им дава свободата да финансират правителства срещу услуги и да купуват медии и тн. Но замислете се, светът е една непрестанно променяща се функция - империите идват и си отиват, управлението нон-стоп се сменя. Америка е била сателит на Англия, после Англия е сателит на Америка, после и двете може да станат сателит на Китай, после Китай може да стане сателит на България и въобще неведоми са пътищата.....Кукловоди несъмнено има, но и те, както и пионките им непрекъснато се сменят, защото всеки иска да е на върха и егото е двигателната сила, която предизвиква смяната...всеки иска да притежава властта. Когато някой от елита да ти даде власт, издига те и изисква да му правиш услуги, ти го правиш...но за колко време ще му останеш лоялен? До края на живота ти? Или в един момент егото ще те накара да пожелаеш да го изместиш? И когато го заместиш, ти ще пожелаеш да прокараш твоите схеми, а не да следваш неговите планове на действие.

Човек е свободен, когато се чувства свободен. Какво ви спира да направите каквото си пожелаете? Вярвайки, че някой ви контролира, вие автоматично попадате в ментален затвор.
Активен
operator
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 21

« Отговор #1 -: февруари 04, 2012, 20:53:11 »

Ами, добре, да започнем с нещо простичко.
Като начало да обърнем полярността на парично-стоковите отношения. Имам предвид да се отнеме правото на банките да печатат пари. Това право да е у производителите на стоки. Банките да заемат полагащото им се място на счетоводни посредници.
Лихварството на всички нива да се криминализира и да се приравни по наказуемост с убийството.
Активен
Ashaman
Редовен потребител
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 461

« Отговор #2 -: февруари 05, 2012, 21:44:31 »

И какво ако не са внуци и правнуци а нови династии? Да кажем, че властта си сменя притежанието както го виждаш ти, а аз съм сигурен че това което наричаш абсурд е по-вярното. Но какво от това, кажи ми дали това е по-важното или е това как се развива обстановката. А на въпроса ти какво - мисля си че първо трябва да се осъзнае манипулацията, след това трябва да се осмисли и приеме, защото по-слабите ще предпочетат да се залъгват и след като научат неприятната истина. А тя не е ясна дори и за най-напредналите, истината и знанието е оръжие което няма да ти го дадат в подарък - и това е причината хората които управляват да управляват, и защо да не управляват след като срещу себе си имат тълпа която роптае против истината.
Но въпроса сега е дали процесите, могат да изчакат тая тълпа да се наосъзнае, наповярва, та евентуално да направи нещо по въпроса
Активен

blade
Редовен потребител
**
Активен Активен

Публикации: 378

« Отговор #3 -: февруари 06, 2012, 10:37:02 »

Aлтернатива може да даде всеки сам за себе си. Осъзнавам, че човечеството не може да прогледне, само индивида може. Така, че алтернативата е нещо индивидуално.
Активен

“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothing if you don't have freedom.”
sidereal
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #4 -: Вчера в 00:20:20 »

До Ашаман:

Цитат
И какво ако не са внуци и правнуци а нови династии? Да кажем, че властта си сменя притежанието както го виждаш ти, а аз съм сигурен че това което наричаш абсурд е по-вярното.

Кое те кара да вярваш в това, че чак пък и да си сигурен? Аргументирай се малко:) А властта, сменяйки притежанието си, сменя и целите си.

Цитат
Но какво от това, кажи ми дали това е по-важното или е това как се развива обстановката. А на въпроса ти какво - мисля си че първо трябва да се осъзнае манипулацията, след това трябва да се осмисли и приеме, защото по-слабите ще предпочетат да се залъгват и след като научат неприятната истина. А тя не е ясна дори и за най-напредналите, истината и знанието е оръжие което няма да ти го дадат в подарък - и това е причината хората които управляват да управляват, и защо да не управляват след като срещу себе си имат тълпа която роптае против истината.
Но въпроса сега е дали процесите, могат да изчакат тая тълпа да се наосъзнае, наповярва, та евентуално да направи нещо по въпроса

Не ми отговаряш на въпроса ама никак....въобще прочете ли целия ми коментар Smiley. Много е лесно да кажеш "Ами всеки трябва да се осъзнае"....и като се осъзнае какво ще стане? Ще има години, може би десетилетия наред масови бунтове и протести? И после какво? Нова система на управление?

Това, че хората си вярват в много и най-различни неща е факт, може и да са неосъзнати, може и аз и ти да сме неосъзнати, кои знае? Важното е да не сме тесногръди и да държим съзнанията си отворени, но и да внимаваме какво влиза вътре, защото хората сме наивни и обичаме да вярваме в приказки Smiley.

Нека задам въпроса така...ако ти си хипотетичен лидер в сянка и изведнъж решиш, че вече искаш да работиш за хората, а не за личните си интереси, каква система за генерално развитие на човечеството ще се опиташ да приложиш, която да е хуманна за разлика от така мразения капитализъм? Ненапразно написах в разсъжденията да се включат и тези, както ти ги наричаш, "слаби" и "не толкова напреднали" хора. "Осъзнати" и "напреднали" е имало винаги...преди 50, преди 100, преди 1000 години...дали сега са повече от преди, можем само да гадаем...факта е, че да сме добронамерени не е достатъчно...дали имаш добри намерения, само ти си знаеш, практическо значение имат само резултатите, а не намеренията. Повечето хора са недоволни от системата и твърдят, че Земята бива управлявана безотговорно, но всъщност нямат представа, какво биха направили те, ако контрола и отговорността бяха в техни ръце...

Aлтернатива може да даде всеки сам за себе си. Осъзнавам, че човечеството не може да прогледне, само индивида може. Така, че алтернативата е нещо индивидуално.

Хора моля ви, четете хубаво въпроса и мислете, преди да отговаряте...."алтернативата е нещо индивидуално" няма как да го приема  Grin Ако всеки си има планета, можеше и всеки да разгърне своя собствена алтернатива...лошото е, че засега делим една и трябва да се съобразяваме с желанията и нуждите на другите. Каква е твоята "индивидуална" алтернатива? Smiley   

Съгласен съм с теб, че ще е много по лесно, положителната промяната в индивидите да започва от собственото им съзнание и после да рефлектира навън, вместо да са нужни външни фактори, които да променят индивида отвън на вътре (ако това имаш предвид). Но и в двата случая върши работа...едното се нарича самоосъзнаване, а другото - образоване.
На сегашния етап от развитие, обаче, нито едно от двете не се случва в необходимия мащаб.

Та...въпросът ми беше (за пореден път) - каква реалистична алтернативна система на управление/живот/развитие предлагате, която да има потенциала да облагодетелства всички хора и в същото време да може да бъде  приложена в сегашния етап от нашето развитие, взимайки на предвид човешките фактори които съм изброил, както и тези които не съм Smiley

Поздрави.
Активен
Ashaman
Редовен потребител
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 461

« Отговор #5 -: Вчера в 22:04:55 »

Мислех да ти кажа предишният път, и аз поне като човек който се е интересувал от "конспирации" от преди да станат модерни по принцип няма да седна и да се обосновавам и доказвам на някой, който може и сам да порови и да почете. Това ти го казвам обективно, независимо как ти звучи.
По другия въпрос, тогава - това което не разбира тълпата, е че тези хора успяват да контролират точно защото тълпата е такава, а те за разлика от нея силно се интересуват от нещата над които тя се надсмива, за тях знанието е сила и оттам тръгват те, докато за тълпата парите са всичко, а italic-a е просто поговорка.
Така се е получило, че благодарение на находчивост, на позиции и на средства също така са се докопали до много ценни ресурси, на първо място като знание.
За останалото, ако ти си който трябва, какво би направил това е несериозно. Докато важи максимата да говориш, каквото искат да чуят за да те послушат.
Иначе не е трудно да се напише един лист как може да е по-добре, но от друга страна насила хубост дали става и дали изобщо трябва ли да се действа така, както те действат, независимо от средствата.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
Форум за конспирации, уфология и мистика.КонспирацииГеополитика /Политически Конспирации и Нов Световен РедТема: Каква алтернатива предлагате?

Отиди на:  

Сходни теми
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Какво видях в църквата на Рилския манастир « 1 2 3 »
Тайни общества
Geo 33 5622 Последна<br />публикация септември 10, 2006, 19:26:39
от Tina
Какви плакати сте си сложили... I want to believe, и др...
FUN
hakama 1 966 Последна<br />публикация януари 13, 2007, 15:12:47
от asdfghjkl
Еквадорската конституция дава права на природата
Земя и Екология
Alien 0 803 Последна<br />публикация септември 10, 2008, 21:33:31
от Alien
Kаква е истинската природа на хипнозата? « 1 2 3 4 »
Религия
firma 50 5857 Последна<br />публикация декември 06, 2011, 21:30:06
от xtring
Войната срещу Източната църква