Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Експертно търсене

150 726 Публикации в 5 371 Теми- от 4 957 Потребители - Последен потребител: simeon4o
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как да излъжем с неомагнит?  (Прочетена 3720 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
SMSI-H
Старши потребител
Неактивен Неактивен

Публикации: 1 137

« -: август 29, 2007, 17:45:51 »

През февруари 2005 год. в. "Строго секретно" направи публикация с която направи полулярен така нареченият неомагнит. Това представлява нов тип постоянен магнит, който има невероятната способност да смущава работата на електрически и електронни прибори. Та става дума за насока как да лъжем електромерите. Неомагнитът може да смущава работата на уредите от далечно разтояние, не какво обикновения постоянен магнит с поле само на няколко сантимерта и ако го сложим зад някаква лека преграда /да стане неоткриваем за блюстителите на енергото и закона/ можем да си намалим чувствително сметките за ток.
Та мисълта ми е следната. Тъй  като в нета не се намира информация, освен два линка, предидизвиквам народонаселението да потърси в английските сайтове инфо, защото има хора дето са от старото поколение, говорят не английски а руски. В публикацията на "Строго секретно е видно", че този тип магнити се произвежда в Китай, така че по вероятно е да се намери самият производител.
Абе в края на краищата това всичкото истина ли е или е само вестникарски блъф? Плюс това в нета не може да се намери фирма в България, която е вносител... и ако се намери, коя е, колко струва магнитчето, може ли да се купи или го продава само нелегално. Въобще това са важни работи.
Дерзайте момчета и момичета, дайте инфо.
« Последна редакция: ноември 09, 2007, 14:48:01 от H. » Активен
Mirotvorec
Global Moderator
Експерт
Неактивен Неактивен

Публикации: 3 711

Азъ, от Народа на Еднорога

« Отговор #1 -: август 29, 2007, 17:53:04 »

Чувал съм за неодимови магнити, но за нео.....  Undecided
Активен

Не мисли като човек!-Крион
rPaguHaP
Начинаещ потребител
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 178

« Отговор #2 -: октомври 03, 2007, 21:45:24 »

Неодимовите магнити май се използват в новите говорители - същите параметри, но по-малки габарити
А сега по темата - Нео магнити съм виждал да се продават в интернет - и аз когато четох статията във въпросния вестник се поинтересовах и открих, че такива магнити могат да се поръчат - беше от интернет сайт. Във вестника пише, че ако се сложи до електромер или водомер, ще намали разходите ви - за електромерите е ясно как, но за водомерите мисля, че от магнитното поле водата става по-малко плътна или нещо такова докато е в обсега на полето и така водомера отчита по-малко вода (не съм сигурен, че е така !!!)
Неомагнита има много по-добри и силно изразени магнити свойства от обикновения магнит - все едно имате много голям магнит, но с много малки габарити - силата му е като на голям магнит  Cheesy
За сега това знам - знам и че не е хубаво да се поставя до магнитни записващи устройства - видеокасети, дискети, хард дискове и т.н.
За електромерите не знам как ще ги лъжете - все пак вече ги изкараха по улиците...
Активен

"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
Форум за конспирации, уфология и мистика.Наука и ТехнологииTехнологииТема: Как да излъжем с неомагнит?

Отиди на:  

Сходни теми
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Факти и измислици за магнитните бури
Здравни конспирации
Hacko 0 88 Последна<br />публикация януари 28, 2012, 10:24:43
от Hacko