Неодимовите магнити май се използват в новите говорители - същите параметри, но по-малки габарити
А сега по темата - Нео магнити съм виждал да се продават в интернет - и аз когато четох статията във въпросния вестник се поинтересовах и открих, че такива магнити могат да се поръчат - беше от интернет сайт. Във вестника пише, че ако се сложи до електромер или водомер, ще намали разходите ви - за електромерите е ясно как, но за водомерите мисля, че от магнитното поле водата става по-малко плътна или нещо такова докато е в обсега на полето и така водомера отчита по-малко вода (не съм сигурен, че е така !!!)
Неомагнита има много по-добри и силно изразени магнити свойства от обикновения магнит - все едно имате много голям магнит, но с много малки габарити - силата му е като на голям магнит

За сега това знам - знам и че не е хубаво да се поставя до магнитни записващи устройства - видеокасети, дискети, хард дискове и т.н.
За електромерите не знам как ще ги лъжете - все пак вече ги изкараха по улиците...